Meteen naar de inhoud

Nieuws

Lees hieronder de laatste nieuwsberichten:

Eerste homologatie afgewezen

De nieuwe bijzonder beheer barometer is uit! (met input van Koens Consultancy)

De nieuwe Bijzonder Beheer Barometer is uit! Leuk om hier als herstructureringsadviseur mijn input op te hebben gegeven.

De belangrijkste uitkomsten zijn:

  • de toename van de instroom vindt pas volgend kwartaal plaats en de piek in de instroom bij bijzonder beheer wordt in Q3 2021 verwacht. De belangrijkste reden voor de verschuiving is de aangekondigde verlenging van de steunmaatregelen.
  • De kans dat ondernemingen succesvol uit bijzonder beheer komen, is volgens het panel met 41% afgenomen.
  • De grootste instroom bij bijzonder beheer dossiers wordt nog steeds verwacht in de sectoren horeca, cultuur en detailhandel.
  • De Belastingdienst krijgt een belangrijke nieuwe rol als financier.
  • Het hoogtepunt van het aantal faillissementen wordt verwacht in Q4 2021. Additionele overheidsmaatregelen zijn wenselijk om de golf te beperken.


Zoals in de Barometer terecht wordt opgemerkt kan de WHOA ondernemingen uitkomst bieden om succesvol uit bijzonder beheer te komen en om een faillissement te voorkomen. Belangrijkste les is om niet te lang te wachten en tijdig met de voorbereiding te beginnen.

Wist u trouwens dat een WHOA-traject ook een interessante manier kan zijn voor investeerders om een bedrijf met een gezonde schuldenlast over te nemen?

Meer weten? Neem contact op en ik help u graag verder.

Download het volledige rapport hier: pwc-bijzonder-beheer-barometer-q1-2021-def

Nieuwe WHOA-kredietfaciliteit voor ondernemers 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6758390246397775872/

Stilte voor de storm...

In november 2020 waren er weer minder faillissementen dan in dezelfde maand één jaar eerder. Zoals ook blijkt uit de Bijzonder Beheer Barometer van PWC en de Universiteit Leiden, lijkt wat we nu zien stilte voor de storm.

In 2021 zal dit beeld er waarschijnlijk heel anders uit gaan zien. Gelukkig treedt de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) per 1 januari in werking. De WHOA biedt goede tools om te herstructureren dan wel om je bedrijf met een schone lei te beëindigen.

Meer weten of de WHOA interessant voor jou kan zijn, neem gerust contact met me op of kijk op: klik hier